Event description

Marți, 4 aprilie 2017, la Hotel Unirea Iași, a avut loc cel mai complex eveniment internațional de promovare și stimulare a dezvoltării afacerilor din regiune: Afaceri.ro Iași 2017 Forum. Evenimentul a fost organizat de  MB Event, Arhipelago, Bridge, Invest în Iași, APEC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.  Misiunea forumului a fost de a conecta companiile regionale la piața economică internațională și națională.

Organizare evenimente iasi

Evenimentul Afaceri.ro Iași 2017 Forum  a fost deschis, în cadrul primului panel ”Iași: Open for Business”, de o analiză asupra modului în care se realizează afacerile în Iași, la care au participat: Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu și Viceprimarul Municipiului Iași, Radu Botez. A urmat un dialog cu Grațian Mihăilescu, Fondator Urbanize Hub, despre cum se poate dezvolta Iașul ca Smart City. Prodecanul Facultății de Georgafie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Mihai Bulai, a prezentat platforma de promovare turistică Iasi.Travel, iar Simona Metea, Sales Manager Romania Blue Air,  a susținut prezentarea: Conectivitatea aeriană a Iașiului –  o premiză reala pentru dezvoltarea socio – economică a regiunii. Ulterior, Ovidiu Biber, organizatorul Festivalului Afterhills și Bogdan Baianu, organizatorul Festivalului Neverwas, au continuat un dialog pe tema “Iași: Orașul evenimentelor”.

Afaceri.ro Iași 2017 Forum

Forumul a continuat cu panelul: „Oportunitați Britanico-Române”, susținut în limba engleză, unde Colin Lovering, Chairman la Camera de Comerț Britanico-Română, Mark Baulch, Business Development Manager la Camera de Comerț din Hampshire, Raluca Constantinescu, Director Trade and Investment la Ambasada Marii Britanii în România și Călin Humă, Președinte Bridge, au dezbătut oportunități de a identifica investitori britanici pentru sprijinirea ideilor noastre de afaceri, oportunități de sprijin pentru extinderea companiilor românești pe piețe internaționale, dar și pentru creșterea popularității produselor și serviciilor românești la nivel european.

Forum Afaceri.ro Iași 2017

În cadrul panelului trei, „Oportunități pentru managerii și antreprenorii români”, Dan Zaharia, Senior Leasing Consultant Extind Management, Peter Barta, Director Executiv Fundatia Post Privatizare, Doru Lionachescu, Membru Board Banca Transilvania & BT Capital Partners, Octavian Bădescu, Fondator și actionar majoritar Sameday Courier au purtat discuții despre orașul Iași ca nod antreprenorial în context regional și continental, despre pregătirea companiilor pentru atragerea de investitori și trasformarea celei din urmă în oportunități de export, dar și despre oportunități de parteneriate economice între firme din Nord-Estul României și Vestul României. Nu în ultimul rând, la această sesiune s-au prezentat predicții în afaceri pentru perioada 2017-2021.

Forum Afaceri.ro Iași 2017

În cadrul panelului final: „Antreprenoriat: provocări și drumul spre succes”, fostul Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, alături de George Onofrei, Redactor șef Iașul in afaceri, Angela Achiței, CEO Util Deco & Președinte ADV Romania și Marius Maier, Manager General și Owner CMC Grup Broker de Asigurare, au dezbătut pe marginea programului Start-up Nation România, antreprenoriatului social și Business – Fine Tuning: optimizarea afacerilor române.

Forum Afaceri.ro Iași 2017

După prânzul de afaceri cu speakerii și reprezentanții delegațiilor economice din UK și Vestul țării, Afaceri.ro 2017 Iași Forum s-a încheiat cu o secțiune complexă de networking business matching, desfășurată pe o durată de trei ore, unde participanții au avut ocazia să deschidă noi relații de afaceri cu parteneri strategici naționali și internaționali, investitori potențiali și reprezentanți de top ai companiilor prezente.

Forum Afaceri.ro Iași 2017